7. évfolyam 7. szám. 1998 JÚLIUS - 70. oldal

ManóMatek 1.

A Manó-sorozat rövid idő alatt kitüntetett helyet vívott ki magának az alsó tagozatos oktatási segédanyagok körében. A sorozat darabjai kiszélesítik és elmélyítik az alaptantárgyak ismeretanyagát, és nagy előnyük, hogy a diákok nemcsak tanári vagy szülői felügyelettel, hanem egyedül is használhatják őket.

Kószálhatnak, kalandozhatnak Manóföldön, és miközben a ravasz kismanók által feltett fogas kérdésekkel birkóznak, maguk se veszik észre, mennyit tanulnak. A bevált forgatókönyvet követi az öt-nyolc éves gyerekeknek szánt ManóMatek is.

Ezúttal egy vidámpark a séta színhelye, ahol ötven helyszínen ötven különbözó feladattípus várja a kisdiákot. A feladatok a számok felismerésétól az egyszerű összeadásokon, méréseken és összehasonlításokon át a szabályfelismerésekig az aritmetika, geometria, halmazelmélet és matematikai logika számos kérdését érintik, persze csak finoman, játékosan, a kicsik számára élvezetes módon. Ha a nebuló sikerrel oldott meg egy feladattípust, piros gyöngyöt kap jutalmul - előrehaladása a tanár vagy szülő számára jól lemérhető a gyöngyök számának gyarapodásán. Tíz feladat után ajándék mese jár, amely áttételes módon ugyancsak a tananyaghoz kötődik.

A vidámpark bejárása után következhet a tudáspróba, mely egy sötét, sárkányok lakta labirintusban zajlik; a helyes válaszok itt életet menthetnek. (A kérdéseket egy bölcs bagoly állítja össze a megjelölt témakörökból.)

Szerves része a programnak az oktatói segédlet, mely az 50 állomás bármelyikén behívható. A szolgáltatás felsorolja az összes feladattípust, tanácsokat és tippeket ad a feldolgozásukhoz, és egyetlen kattintásra ahhoz az állomáshoz vezet, ahol az adott feladatfajta gyakorolható.

Kiadó:
Ábécéskönyv Kiadó/Profi-Média Kft.

Forgalmazó:
Lexikon Alfa Kft.

Ár:
5400 forint (áfával)