TIPPEK ÉS TANÁCSOK 7.

2000. MÁRCIUS - 8.oldal

ManóÁbécé multimédia CD-ROM

Ez a program kifejezetten kisgyermekek számára készült, hozzájuk beszél a narrátor, és ha jól oldanak meg egy feladatot, akkor dicséretet kapnak. Ennek segítségével már óvodás korban is megtanulhatja gyermekünk a betűket, a hangok helyes képzését, illetve könnyebben kiderülhet a gyermekről, ha valamilyen diszlexiás problémával küzd.


Betűk keresése a ManóÁbécében egyszerű egérkattintással

A programban a betűk kiejtésével, megrajzolásával, felismerésével kapcsolatos játékos feladatok találhatók. A gyerekek nagyon szeretik, és önállóan is tudják használni.

ManóOlvasás multimédia CD-ROM

Szintén kisebbek számára készült ez az olvasást segítő program. Kisgyermekeknek szól, az ő nyelvezetükön hallgathatják meg a feladatokat, és egyszerűen egérkattintással kell válaszolni azokra. Szótagokat kell hallás után kiválasztani, vagy szavakat összerakni szótagokból.

Egyes feladatokban a képekre kattinthatunk, és az elhangzott szóban található betűket vagy szótagokat kell kiválasztani. A jó megoldás jutalma a dicséret, míg a hibás választásokat enyhén rosszalló hanghatások jelzik.

A ManóÁbécéhez hasonlóan itt is előbb egy betűt kell kiválasztani, melyhez számos további feladat kapcsolódik. A feladatok ismertetését újra kérhetjük a Manóra kattintva.

Móricz Attila