TIPPEK ÉS TANÁCSOK 7.

2000. MÁRCIUS - 8.oldal

ManóMuzsika multimédia CD-ROM

Ha gyermekünk szeretne közelebbi ismeretségbe kerülni a zenével, akkor a ManóMuzsika nagyon jó választás, mert részletesen megtanítja gyermekünket a hangokkal kapcsolatos ismeretekre. Hetvennél is több feladatot kínál, amelyek ismételt megoldásakor a témán belül mindig újabb kihívásokkal kell szembenézni. (Részletesen lásd az interneten: www.profi-media.com címen)


Egyszerűen kezelhető játékos program gyerekeknek

A Manóprogramokra jellemző az egyszerű kezelhetőség, az egységes keret, így ha már valamelyik Manóprogram megtetszett, akkor nyugodtan választhatjuk a többit is. Ez a program megismertet a hangokkal, a zenével, a hangszerekkel és számos olyan zenei alapfogalommal, amelyek szinte az általános műveltség részét képezik.

A szülőknek sem kell megijedniük, mert az ő számukra is tartalmaz részletes szöveges súgót a program, amely alapján segíteni tudnak gyermeküknek. A programban mindenhol megtalálható a Manó, aki élőhangon elmondja a teendőket. Fontos tudnunk, hogy ezek a magyarázatok a gyermekeknek szólnak, az ő nyelvezetükön, így megértik, hogy mi a dolguk az adott feladatban. Éppen ezért önállóan is használhatják a programot.

A programban hallgathatunk énekeket, bepillanthatunk számos zeneszerző életébe, belehallgathatunk fontosabb műveikbe. Még a zenei szavak szótára is a gyermekek rendelkezésére áll, amelyből megtudhatják az újabb szavak jelentését az önálló használat során is.

Móricz Attila