14. szám 2000. NOVEMBER 155. oldal

MANÓKALAND

Ezzel a multimédiás játékprogrammal sok kisgyerek játszva tanulhat.

A Profi-Média Kft. jóvoltából újra fantasztikus CD-t kaptak az 5-10 év közötti gyerekek. A program a társadalomismeret, élettelen világ témakörével foglalkozik, természetesen magyar nyelven. A gyerekek a „zöld manókák" és a számítógép segítségével játékos formában ismerkedhetnek meg a lakóhelyükre, az iskolára, a közlekedésre és családjukra vonatkozó alapvető tényekkel. Manóországbeli kalandozásuk során megtanulják az óra használatát, elsajátítják az időjárással és az anyagokkal kapcsolatos alapvető fogalmakat. Miután kiválasztottuk, hogy melyik manó legyen a vezetőnk, két fő rész közül választhatunk, az egyik a kártyavár, míg a másik a gombdomb.

A kártyavárban az iskola, közlekedés, lakóhely, család, mesterségek terén bizonyíthatunk. A gombdombon az idő, időjárás és az anyagok a választható témák.

Ha sikerült átjutnunk az új helyszínekre, Zizi, a zöld manó segít az elkövetkező feladatokban, elmagyarázza, mit kell majd tennünk a jó eredmény eléréséhez. Ezek a feladatok hol könnyebbek, hol egy kicsit nehezebbek. Ha sikeresen megoldottuk őket, a program lepontozza a munkánkat. Valójában gyöngyöket kapunk jutalmul, melyekből érdemes minél többet összeszednünk.

Túránk végén oklevelet kapunk, rajta az elért pontszámmal. Minden kicsinek sok szerencsét kívánok a program végigjátszásához, mellyel sok új információhoz juthatunk.

Profi-Média Kft.
www.profi-media.com
Ha csak úgy: 8Mb, 4x CD olvasó, Win 95