Telecomputer

2000. JÚNIUS 5.

Nagy újság kisiskolásoknak

Öt éve, a magyar multimédia piac fellendülésének idején alakult a Profi-Média. Oktatóprogramjai hatékony eszközei az önképzésnek és az iskolai tanításnak. A cég nevéhez fűződik az első magyar nyelvoktató CD, a PICDIC képes-hangos szótár. Legsikeresebb termékei közé tartozik a kisgyerekek számára készített Manó-sorozat, mely 1997-ben a Művelődési és Közoktatási Minisztérium „Az ÉV CD-ROM alkotása" pályázatán elismerő oklevelet kapott.

Egy másik naprendszerben, egy másik csillag körül kering a Manóföld nevű bolygó. Itt él Zizi és a többi manó. Zizi szívesen társalog az embergyerekekkel, és nagyon szeret feladatokat, rejtvényeket adni. Évek hosszú során alakult ki ez a virtuális Manó-világ, a Manó-CD-k történeteinek helyszíne. A sorozatnak sok a visszatérő vásárlója.

Elsősorban a törzsvásárlókra gondoltak a cég munkatársai, amikor elhatározták, hogy kiadják a Manóföldi Híradó című gyermeklapot, ahol a bolygó lakóiról további információkat találnak a kis olvasók. Sok mese, rejtvény található a színes gyereklapban, amely elsősorban az általános sikolásoknak szól. A negyedévente megjelenő, tizenhat oldalas újság cikkeinek többsége részleteket közöl az oktatójátékokból, hozzájuk kapcsolódó rejtvényeket, illetve további híreket, információkat a manók életéről.